• Russische-tank.nl Mensen-strooien-bloemen Mensen strooien bloemen op de beschadigde Russische tank op het Leidseplein in Amsterdam.
  In Amsterdam is de tank na de speech van burgemeester Halsema een ware bloemenzee en er ontstaat discussie, maar dat vindt Albrecht dus niet erg.

  Еврокомиссары зиганули, неравнодушные нидерландцы принесли цветы, эффект — противоположный.

  Если уж в Амстердаме нарисовали букву Z, то в Хохлашке...

  ‘Primitief om wapens van vijand als trofee te tonen’

  Het is niet waar dat Oekraïne voor onze vrijheid en democratie vecht. Oekraïne vecht voor zijn eigen voortbestaan en daar heeft het alle recht toe. Maar dat ‘de Russen komen’ om de Westerse democratie omver te werpen is propaganda. Goed voor het mobiliseren van steun voor de oorlog en voor het fors verhogen van de militaire uitgaven. Rusland gaat niet oprukken naar de rest van Europa, het kan niet eens het kleine Oekraïne veroveren. Dat er op het Leidseplein een kapotgeschoten Russische tank wordt geplaatst als ‘symbool van de kwetsbare democratie’ is ook propaganda, en het is triest dat de stad Amsterdam zich daarvoor leent. Het is ook nogal primitief om de wapens van een vijand als trofee te tonen, maar dat is blijkbaar het niveau waarop er tegenwoordig in De Balie wordt gediscussieerd. Een antropoloog zou er een mooie analyse op los kunnen laten.
  Wendela de Vries (onderzoeker voor Stop Wapenhandel), Amsterdam
  ♡ recommended by @cypa

Replies (0)